http://samirkarahoda.net/al/

english


Profili

Kontaki

Samir Karahoda

Ne vitin 1992 filloi te punon si fotograf ne Foto Star nje dyqan fotografie ne vendlindjen e tij ne Prizren . Ne 1996 shkon ne Stamboll ku punon si fotograf i pavarur dhe kameraman ne produkcione te ndryshme ku ne te njejten kohe fillon edhe studimet.
Në vitin 2003, diplomoi në Universitetin Mimar Sinan, Fakulteti i Arteve të Bukura - Departamenti i Fotografisë në Stamboll ku edhe per momentin eshte duke kryer edhe magjistraturen. Nga viti 2003 jeton dhe punon në Kosovë si fotograf i pavarur, mjeshtër ndricimi dhe Kinematograf.
Për dy vite ligjeroi në Institutin e Fotografisë dhe Filmit "Gjon Mili" në Prishtinë.
Në vitin 2007 ai punoi për "Narphotos" agjencion i fotografisë me seli në Stamboll.

Qe 6 vjet është kurator i programit të filmit të shkurtër në Festivalin Ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër "Dokufest" në Prizren.

Në vitin 2008 botoi librin fotografik "Tren" me punimet 2 vjecare të cilat i realizoi nëpër Hekurudhat e Kosovës

made in bold.